Peelings

Fruitzuurpeeling

Bij fruitzuurpeeling gaat het over een peeling waarbij ondiepe rimpels, fijne littekens en lichte overpigmentatie aangepakt kunnen worden. Voorbehandeling met een lichte peeling is belangrijk. Bij de echte behandeling wordt de huid gedesinfecteerd door middel van alcohol.

Glycolzuurpeeling

Bij glycolzuurpeelings gaat het over efficiënte en eenvoudige behandelingen die toegepast kunnen worden bij pigmentvlekken, acne en huidverjonging. Het is een peeling die bestaat uit verschillende zuren. Deze zuren komen voor een deel ook voor in fruit, vandaar dat het ook deze naam heeft gekregen. Er wordt bij de behandeling een vloeistof in de huid aangebracht, deze maakt de bovenste laag van de huid dunner.

Glycolzuurpeelings hebben een 4-tal effecten:

– Verbeterde hydratatie: De waterbindende capaciteit in de hoornlaag wordt verhoogd door het zuur;
– Antioxidant: Het zuur heeft een ontstekingsremmende werking;
– Exfoliatie: Het zorgt voor het afstoten van de bovenste huidcellen;
– Keratolytisch: Het zorgt voor een versnelling van de huidlaag die gaat afschilferen.

Behandelwijze

Er wordt gewerkt met twee percentages glycolzuur namelijk 50% en 70%. De peeling kan pas worden gebruikt als de huid er klaar voor is. Er wordt een thuisbehandeling gedaan met een crème waar glycolzuur in verwerkt is, het gaat hierbij om een lager percentage. De huid wordt hierdoor voorbereid op de peeling. De behandeling dient een paar keer herhaald te worden voor een goed resultaat. Het kan zijn dat de thuisbehandeling al zorgt voor voldoende resultaat. De glycolzuurpeelings worden vaak gecombineerd met LED-licht en microdermabrasie.

Laser peeling

De huid wordt ouder omdat wij ook ouder worden, er komen rimpels en pigmentvlekken. Soms kunnen injectabels, te denken aan restylane en botox zorgen voor voldoende resultaat. Soms is dat niet zo en wordt er gekozen voor een laser peeling. Het is een methode om de rimpels en onregelmatigheden van de huid iets minder zichtbaar te maken. Als je last hebt van groefjes rond de mond, kraaienpoten bij de ogen of van groeven in het voorhoofd, bij de laser peeling kunnen deze ook worden aangepakt. Ook als je littekens van acne hebt kunnen deze worden behandeld. Onze huid bestaat voor het grootste deel uit water en de laserstraal werkt in dat deel van het lichtspectrum, het licht wordt dan geabsorbeerd door het water. De energie wordt dan omgezet in warmte, het water wordt dan door de omgevende cel verdampt. Er wordt ook gebruik gemaakt van ablatie dit betekent loslating. Er wordt een flinterdun laagje in de huid verdampt in een milliseconde, er wordt een gas opgewekte laserstraal gebruikt. De laser peeling kan er niet voor zorgen dat het ouder worden van de huid wordt gestopt, maar zij kan er wel voor zorgen dat je er een paar jaar jonger uit gaat zien. Het resultaat is ongeveer tien jaar zichtbaar. Na deze behandeling moet de huid gaan genezen maar dat is per persoon verschillend hoe dat gaat verlopen. Na drie tot acht weken is een voorlopig resultaat te zien en het definitieve resultaat is na ongeveer twee tot vier maanden te zien. De huid is dan een stuk jonger en ook frisser, dit zal een aantal jaren zo aanhouden. Maar je wordt natuurlijk ouder, het ligt er dus ook aan hoe je leeft om te weten te komen hoelang dit resultaat zichtbaar gaat blijven, veel in de zon zitten en roken zorgen niet voor een lang goed blijvend resultaat.