Ontharen

IPL flitslicht Ontharen

Intense Pulse Light staat ook bekend als IPL, een andere benaming is foto epilatie. Er wordt geconcentreerd licht op de huid geflitst. Dit licht wordt geabsorbeerd door de donkere gebieden, het haarpigment. Dit wordt dan weer omgezet in warmte. Door deze hitte kunnen de haarwortels vernietigd worden, per flits gaat het om wel honderden tegelijk. Dit apparaat werkt met licht, het kan gezien worden als een soort super flitslamp. Het is een heel andere methode dan een laser. Deze methode is niet pijnlijk. Je kunt wel wat lichte prikkeling voelen en na de behandelingen kan de huid wat rood zijn, maar dit is vaak na een paar uur weer verdwenen. Na de IPL behandeling moet je de eerste maand de zon vermijden, de huid kan extra pigment aanmaken en dan is zij nog gevoeliger voor een zonne allergie. Alle soorten ongewenst lichaamshaar kunnen met deze methode worden verwijderd. Je bent echter nooit helemaal haarloos, het duurt een paar behandelingen. Dit hangt namelijk af van de huidskleur, de haardikte, de haarkleur en de plaats waar je de haren weg wilt laten halen. Gemiddeld moet je rekenen op zes tot acht behandelingen. Bij mensen met een lichte huid werkt deze methode het beste, ook bij mensen met donkere haren. De mensen die geen haarpigment hebben (blond, grijs of wit haar) hebben helaas pech, het flitslicht werkt namelijk op het pigment in, de behandeling heeft om deze reden bij hen geen effect.

Elos flitslicht Ontharen

ELOS staat voor Elektrische Optische Synergie. Het is een ontharingssysteem dat bestaat uit een combinatie van IPL (lichttechniek) en radiofrequentiestroom (lasertechniek). Bij deze methode worden de haarvaatjes voorverwarmd met licht, de stroomstootjes ondervinden hierdoor minder weerstand als de haren worden vernietigd. Bij deze methode is minder licht nodig dan bij de IPL, dit is beter voor je huid. Daarnaast zijn deze stroomimpulsen ook minder pijnlijk, ook zijn ze efficiënter dan bij de gewone lasertechniek zoals we die kennen. Bij ELOS is het bijzonder dat alle haarsoorten behandeld kunnen worden, ook het lichte, witte en grijze haar kunnen behandeld worden. Alleen een laser of licht behandeling kunnen deze haartjes vaak niet verwijderen, maar bij deze methode lukt het wel. De methode is ook geschikt voor alle huidtypes. Er wordt bij de behandeling eerst een geleidende gel gebruikt, ook wordt er een ice pack aangebracht op het gebied dat men gaat ontharen. Hierdoor kan de energie beter in de huid doordringen en de gevoeligheid kan hiermee worden verzacht. Er is ook een ingebouwde impedantiemeter aanwezig, dit is voor de veiligheid van de behandelingen, op deze manier wordt ze gegarandeerd. Bij iedere stroompuls wordt de temperatuur van de huid opnieuw gecontroleerd. Het risico van overbehandeling wordt op deze manier erg laag gehouden.

Laser Epilatie

Bij laser epilatie of bij laser ontharen gaat het over een methode die geschikt is voor alle vormen van overbeharing. Mensen die cosmetische bezwaren hebben van de normale lichaamsbeharing kunnen ook worden behandeld. Het is vrijwel geschikt voor alle huidtypes en haarsoorten, zowel bij mannen als vrouwen. Toch zijn er ook bij deze methode een paar uitzonderingen. De lichte donshaartjes en de witte, grijze harde haren reageren niet zo goed op de laser, dit komt omdat deze niet zo veel pigment hebben, soms zelfs geen pigment. De negroïde huidtypes reageren ook wat moeilijker, deze huiden hebben net weer teveel pigment. Voordat je een behandeling laat doen is het sowieso verstandig om samen te kijken naar de mogelijkheden, is de huid geschikt? Hoeveel behandelingen heb je nodig? Kun je het gewenste resultaat bereiken?

Laser Ontharen

Haar groeit op een hoofd, ook de wenkbrauwen en wimpers mogen, maar op veel plaatsen is het lichaamshaar niet gewenst. Vroeger was haar erg nuttig, maar nu zitten we in het haarloze tijdperk. Mensen vinden het lelijk en vinden het onhygiënisch als mensen overal haar hebben groeien. In het ontharen wordt daarom door zowel mannen als vrouwen veel geld gestoken. Er zijn steeds meer methoden die ontwikkeld worden door de cosmetische industrie zodat haren definitief verwijderd kunnen worden. Het laser ontharen is hier een methode van. Voordat IPL, VPL en Plasmalite bestonden, was er de laser. De haarvaatjes worden hierbij voorgoed weggehaald door het licht, dit wordt omgezet in intense hitte. Het is echter wel heel anders, want het laserlicht is anders dan een gewoon intensief flitslicht, het bestaat uit één zuivere golflengte. Daarnaast is het ook intensiever en sterker, de dieper gelegen haartjes kunnen beter bereikt worden. Echter kan dat ook gezien worden als een nadeel van laser ontharen, de huid kan dan namelijk ook sneller verbranden en dat komt weer door de hogere energiewaarden. Als je kiest voor definitief ontharen met de laser dan is het een kostbare methode. Dit komt omdat de behandelingen deels alleen uitgevoerd mogen worden door een dermatoloog of een arts. Ook mensen die zijn opgeleid om op een veilige manier met de laser te behandelen mogen deze behandelingen uitvoeren. De laserapparaten zijn vergeleken met de aanschaf van IPL en VPL systemen erg duur. Dit houdt ook in dat je minder sessies nodig gaat hebben en onder medisch toezicht blijft staan. Dit is echter wel een voordeel want de huid wordt goed in de gaten gehouden. Bij het laser ontharen geldt dat alle soorten overbeharing aangepakt kunnen worden, in je gezicht maar ook op andere plaatsen kan het haar worden verwijderd. De donshaartjes en de blonde, rossige / grijze haren kunnen niet worden verwijderd omdat er nauwelijks pigment aanwezig is. Met een laser kan de donkere huid wel worden behandeld.

Permanente laserontharing

De overbeharing op het lichaam kan storend zijn. Er kunnen praktische redenen voor zijn maar het kan ook zijn dat je het niet hygiënisch vindt. Maar ook vanuit het cosmetische oogpunt kan dit een reden zijn. De oplossing is de permanente overbeharing aan pakken en te kiezen voor definitief ontharen. Dit wordt vaak gedaan door een laser en IPL behandeling. De methode is geschikt voor alle lichaamsgebieden en dat geeft je veel voordelen.

Permanente ontharing

Vrouwen vinden het niet prettig als haren continu terug blijven komen, ze vinden het vervelend en willen hier wat aan laten doen, maar ook mannen hebben dit probleem. Zij kunnen namelijk ook last hebben van overmatige haargroei. De haartjes kunnen met laserontharing langdurig of permanent verwijderd worden. Bij de vrouwen gaat het over de haargroei onder oksels, bij de bikinilijn, op de benen en in het gezicht, bij de mannen gaat het voornamelijk om de haargroei op de rug en op de borst.