Fillerbehandelingen

Een stap voor mensen naar een plastisch chirurg gaan is een behandeling met een fille. Hierbij zijn tal van prachtige resultaten mogelijk zonder dat er een mes aan te pas hoeft te komen. Fillerbehandelingen zijn altijd tijdelijk en dienen na verloop van tijd weer herhaald te worden als men het resultaat wil behouden. Een aantal veel voorkomende fillerbehandelingen:

Wallen

Bij de behandeling van de wallen met een filler het gebied opgevuld zodat het weer mooi op niveau is met de rest van het gelaat. Deze filler is op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur. Tevens wordt in sommige gevallen andere delen van het gelaat weer voorzien van (verloren)volume. Denk hierbij aan de jukbeenderen waarbij dit volumeherstel ook zorgt dat de wallen verminderen. Zo zijn er dus diverse oplossingen als gekozen wordt voor een fillerbehandeling. Hou er rekening mee dat een fillerbehandeling altijd tijdelijk van aard is en ieder jaar tot 1,5 jaar herhaald dient te worden. Uitgebreide informatie via Velvet Clinics. (Deze behandeling is niet voor alle wallen geschikt lees meer informatie op deze pagina)

Lippen opvullen

Deze behandeling van de lippen is één van de meest voorkomende fillerbehandeling. Sec gezien wordt meestal extra volume geplaatst om een schoonheidsideaal na te streven. Tevens wordt vaak een A-symmetrie hersteld van de lippen door het gebruik van een filler. Omdat de lippen een gebied is waar veel spieractiviteit plaats vindt (praten, eten etv.), zal de filler in dit gebied sneller afgebroken worden dan in andere gebieden. Een fillerbehandeling van de lippen dient meestal elke 6 tot 9 maanden herhaald te worden.

Rokerslijntjes

De lijntjes ontstaan ook echt door het trekken aan een sigaret, maar ook mensen die nog nooit gerookt hebben kunnen er last van krijgen: de verticale rimpeltjes boven de bovenlip. Dit is een mooie indicatie om met een filler op te lossen. Alle lijntjes kunnen afzonderlijk van elkaar opgevuld worden. Vaak wordt hiervoor een speciale filler gebruikt die direct onder de huid geplaatst kan worden.

Neuslippenplooi

Na mate we ouder worden wordt de lijn die van onze neus naar de hoek van onze mond loopt steeds duidelijker. Door deze lijn op te vullen met filler zal deze verzachten. Een andere optie is om het volume op de jukbeenderen te herstellen zodat de huid wat meer omhoog getrokken wordt voor een liftend effect. Voor deze behandeling kan zowel een filler op basis van hyaluronzuur worden gebruikt maar ook een filler die als collageen stimulator werkt. Deze laatste filler geeft een langduriger effect welke tot wel 2 jaar kan aanhouden alvorens de behandeling herhaalt dient te worden.

Kaakverstrakking

Ook de kaaklijn kan in volume en structuur afnemen naar mate we ouder worden. Dit

volumeverlies kan zeer mooi en makkelijk hersteld worden met een filler. Weer zijn hiervoor zowel de filler op basis van hyaluronzuur als de collageen stimulerende filler een goede optie. De filler zal in dit geval diep worden geplaatst op het bot.

Kosten van een fillerbehandeling

De kosten van een fillerbehandeling liggen nogal uiteend. De kosten worden berekend op basis van het aantal ML dat nodig is om het volume te creëren. Zo moet gedacht worden aan 400 euro voor het opvullen van de lippen, wallen en neuslippenplooi en 700 a 800 euro voor het volume herstel op jukbeenderen en kaaklijn. Een volledige behandeling van het hele gelaat met een filler, ook wel de liquid facelift, komt vaak voor een bedrag van ongeveer 1500 euro.