Facelift

Permanente Make-Up

Vrouwen vinden permanente make up prettig, ze kiezen er vaker voor, zeker bij sporten, zwemmen, de sauna en bij gevoelige ogen. Het bestaat al een aantal jaren, maar het is nu erg populair aan het worden. De toenemende kwaliteit van de apparatuur speelt hierin een belangrijke rol. Het eindresultaat is ook steeds beter. Het is een veilige methode en mensen met een allergische huid kunnen ook voor deze behandeling kiezen. Het zorgt niet voor ontstekingen of zwellingen. Je hoeft geen dagen thuis te zitten na de behandeling. Er wordt namelijk met een flinterdunne naald een pigmentkleur vlak onder de huid aangebracht. Het gaat om het inbrengen in de bovenste huidlaag. Het blijft 3-5 jaar mooi. Er ontstaan na de behandeling wel wat kleine korstjes maar die vallen er vanzelf af. Het eindresultaat is goed te zien als de korstjes weg zijn. Dat is vaak binnen een week, na vier weken vindt de nabehandeling plaats, het kan zijn dat pigment afgestoten kan worden door het lichaam.

Halslift

De huid verliest veerkracht en er komen meer regels als we ouder worden. De mate van veroudering is altijd anders, het hangt samen met factoren als de leef-, eet- en rookgewoonten, daarnaast ook met de erfelijke factoren. De contouren veranderen, verslapping en rimpelvorming kunnen optreden. Met een halslift kan dat worden aangepakt, de rimpels en huidplooien in het gelaat worden gecorrigeerd. Er is ook een halslift toepasbaar bij de slappe huid rond de kaaklijn, bij slap weefsel rond de kin, in de hals en als er diepe plooien van de neus naar de mondhoeken trekken. Vaak treden deze symptomen alle op, het kan ook zijn dat er veel rimpels komen, maar dat de huid nog niet slap wordt. Bij deze lift worden er sneetjes in de huid gemaakt, de kaakrand en de hals worden dan losgemaakt, het onderhuids weefsel en de spieren van de hals worden dan losgemaakt. Overtollige huid wordt weggehaald en weer vastgehecht, na de behandeling zie je een aantal kleine littekens. Er is een strak en gespannen gevoel na de ingreep, zeker bij de hals en achter de ogen. Je moet daarom geen extreme inspanning doen. Na een of twee weken worden de hechtingen eruit gehaald, er kan ook een zwelling optreden maar deze neemt vanzelf af. Na 4 weken mag je de gewone werkzaamheden weer hervatten en het eindresultaat is na zes weken te zien. Het resultaat is langdurig zichtbaar: tussen de 10-15 jaar.

Plastysmaplastiek

Plastysmaplastiek is een andere naam voor neklift. Deze ingreep wordt gedaan om het loszittende vel in de nek en onder de kaak weer strak te trekken. Het wordt vaak samen gedaan met een totale facelift, zodat de nek en het gezicht weer beter bij elkaar passen. Het kan zijn dat het gezicht een geheel verjongde uitstraling moet krijgen, dan moet de nek hier natuurlijk in meegaan! Er worden bij de neklift incisies achter de oren gemaakt, er zijn dan geen zichtbare littekens. Er wordt eerst gekeken naar de persoonlijke omstandigheden en de medische conditie en dan wordt de operatie pas echt uitgevoerd. Er is namelijk voor iedereen een passende oplossing voor een probleem en hier wordt samen naar gekeken.

Jukbeenderen accentueren

Er kan gekozen worden voor een prothese om de jukbeenderen te accentueren. De prothesen zijn er in verschillende soorten. Met de arts wordt besproken wat de beste keuze is. Er wordt een sneetje in de mond gemaakt, onder lokale verdoving. Je bent tijdens de behandeling wel in slaap maar ook snel weer wakker. Je kunt ook vulling aanbrengen, dit kan gedaan worden met een injectiemethode. Na twee weken kun je de resultaten zien en zal het gezicht toch wat gezwollen zijn. Het gezicht krijgt weer een goede balans na het accentueren van de jukbeenderen. Het is een kleine ingreep zonder littekens, een goede manier om het gelaat een make over te geven, daarbij is het resultaat ook nog eens blijvend.

Contourverbetering kaaklijn

De contouren in de kaaklijnen kunnen als je ouder wordt gaan verslappen. Er kan soms gesproken worden over hamsterwangen. Dit kan aangepakt worden met een contour verbetering van de kaaklijn. Er zijn verschillende methoden die ingezet kunnen worden. De gekozen behandeling is per persoon verschillend, soms moet het vet worden weggezogen, bij de ander moet er juist wat vet bij. Er kan ook vet worden afgezogen en daarna weer wat vulling worden aangebracht als het weer in model is. Het kan alleen operatief gedaan worden, maar er moet eerst een gesprek worden gehouden met de arts om je wensen en mogelijkheden duidelijk te krijgen.

Kincorrectie

Een andere naam voor een kincorrectie is mentoplastiek. Hierbij gaat het over het verkleinen van een prominente kin. Een ingetrokken kin kan hierbij ook naar voren worden gehaald. Dit kan gedaan worden via een incisie in het tandvlees, er kan ook een zaagsnede worden aangebracht in het bot van de kin. Er moet goed worden gelet op de zenuw die onder de snijtanden loopt, maar ook op de gevoeligheid van de huid. Het stuk dat is losgemaakt moet met een metalen plaatje weer een nieuwe positie krijgen. Als de kin te klein is dan wordt soms ook Goretex gebruikt. Dit gaat ook via een klein sneetje in de huid, onderaan in de mond of bij de kin.